Sales Tréning – az értékesítők mesterkurzusa

Az értékesítési technikák fejlesztése és a tárgyalástechnikai tréningek vásárlása általában az elsődleges megoldás az eladási problémák kezelésre. Biztosan tudom, hogy a tréningjeimbe fektetett pénz mindig megtérül, de mindezt megelőzi a vállalat értékesítési rendszerének a fejlesztése. Ha már megtaláltuk a legjobb folyamatot, és ismerjük a KPI-ket, akkor érdemes belefogni az egyének képzésébe is.

A képzéseim sikerét abban mérem, hogy hány visszatérő vevőt szerez az adott értékesítő az elkövetkezendő 12 hónapban.

Meglepő eredmények születnek, annyit elárulhatok. A tréneri működésem azért egyedülálló, mert több mint 10 éves rutint szereztem értékesítőként a KKV szektoron belül, ahol a legnehezebb eredményt elérni. Tudom, milyen felhívni egy nap felhívni 20 ügyfelet, vagy gyöngyöző homlokkal leülni egy sorsdöntő tárgyalásra. Erre a tudásra alapozva nőttem sales vezetővé, képeztem magam trénerré és mentorrá.

A saját fejlesztési projektjeim mellett néhány évvel ezelőtt felkért a LABA Hungary a Sikeres értékesítési technikák mesterkurzus megalkotására, ami azóta az egyik legmagasabbra értékelt kurzus. (ajánlom, hogy nézz szét a LABA oldalán, mert remek képzéseket kínálnak)

A sales tréningeken ezek a témák a legnépszerűbbek:

  • A konzultatív eladás technikája
  • A LinkedIn ereje, lead generálási módszerek a hideghíváson túl
  • A tárgyalás és az ügyfélkommunikáció keretezése
  • 4 vevői karakter beszédnyelve (a DISC modellen túl)
  • 8 hatáskeltő tényező az eladások során
  • Lezárási módszerek
  • Ügyfélhívás, hideghívás a gyakorlatban, szituációs játékok

A tapasztalatom alapján a legjobb eladási eredmény úgy érhető el, ha először a “vállalatod tréningelésével” kezdünk. Az értékesítési rendszer fejlesztése, a Sales Pitch összeállítása, ami meghatározza a jövőben minden ügyfélkapcsolatodat – hogyan mutatkozz be egy hideghívásnál, hogyan építs fel egy ajánlatot vagy egy prezentációt – nyújtja az alapot ahhoz, hogy elérd a kitűzött célt.

És miután beindult a vállalatodnál a megrendelések áramlása, nekiláthatunk a képességek fejlesztésének, amely az értékesítésben előforduló helyzetekre fókuszál. Az általam felépített félnapos rapid-tréningek olyan eszköztárat adnak, amit mindenki szívesen használ.

Ha már konkrét elképzelésed van, akkor szívesen hozzáteszem az egyedi B2B tudásom. Amennyiben többet szeretnél tudni a sikeres értékesítési rendszer működéséről, akkor olvass tovább ezen az oldalon.