Sales Process és KPI-k

Minden tanácsadás és fejlesztés akkor éri el a célját, amikor az új ismeretek bekerülnek a mindennapi gyakorlatba. A B2B Sales Flow eredményességét rövid időn belül megtapasztalod, mert a jól megtervezett Sales Process – azaz értékesítési folyamatok segítségével hamar rutinszerűvé válik az eladás.

A korábban bemutatott Sales-Flow akkor fogja látványosan növelni az árbevételed, amikor az eladás folyamata gyakorlatilag automatizálásra kerül. Három lépésen keresztül jutunk el ehhez:

1. Sales Funnel, a saját értékesítési tölcséred megtervezése

A Sales Funnel, azaz értékesítési tölcsér lesz az az átlátható új rendszer, ami meghatározza az üzletkötési lépéseidet. Innentől kezdve mindenkinek egyértelmű lesz, hogy egy új érdeklődő milyen lépéseket követően válik állandó vevővé. És minden lehetőséget a lehető leggyorsabban pénzre fogunk váltani.

2. KPI-k, azaz a kiemelt mutatószámok meghatározása

A KPI, azaz Key Performance Indicators azok a kiemelt teljesítménymutatók, amely állandóan mérik az értékesítők aktivitását, jelzik hol van szükség változtatásra, vagy beavatkozásra. Minden árbevétel alapja az megfelelő mennyiségű befektetett munka, ez az aktivitás vezet lehetőségekhez, majd eredményezi az üzletet.

3. Az új folyamat összehangolása egy CRM rendszerrel

Bízom benne, hogy a CRM (Client Relationship Management – ügyfélkapcsolat kezelő rendszer) már minden vállalatnál a sales tevékenység alapja. A CRM nagyon sokat segít az értékesítőknek, rendszerezi az összes ügyfélkapcsolati adatot és részletet, továbbá gondoskodik az ügyfélkezelési lépések folyamatáról.

De egyetlen CRM sem képes magától hatékonyan működni, ehhez bele kell táplálni a Te legjobb Sales Funnel-ed és meg kell állapítani az egyes lépésekhez tartozó KPI mutatókat. Csak ezt követően fog felpörögni az eladások sebessége, és rohamosan növekedni az árbevétel.

 

Ez lesz az a minőségi változás, ami visszatérő vevőket hoz a vállalatnak, akik hosszú éveken keresztül stabil bevételt és növekedést biztosítanak. És ez az új rendszer nyitja ki az ajtót az igazán értékes projektek felé.

Lássunk munkához! Ha kíváncsi vagy a szolgáltatásom áraira, akkor itt megtekintheted.

Ha mindennel elkészülünk, akkor már csak az van hátra hogy megkapják az értékesítők azokat a tréningeket és nyomon követést, amivel meg is történik a változás a mindennapokban.